ما بندگان تئاتریم ، فراموش نکن


تئاتر آن شاخه از هنرهای نمایشی است که به بازنمودن داستان ها در برابر مخاطبان یا تماشاگران می پردازد. "تئاتر" یک هنر دراماتیک است و پنج قرن قبل از میلاد مسیح در آتن و روم به وچود آمد و سپس در آثارقرون وسطی، رنسانس و بعد در عصر چدید اروپا ادمه یافت. منظور از تئاتر یک مچموعِّّه هنری یا یک نظام سازمان یافته هنری است که پیش از هر چیز به متن یا نمایشنامه و سپس به کارگردان نیاز دارد و شامل بازیگری ، صحنه آرایی ، مجسمه آرایی ، موسیقی ، سخنوری ، نور پردازی ، نقاشی ، معماری .... است. کسانی که درباره به وجود آمدن تئاتر جستجو کرده اند مي گويند سر چشمه آن از آيين هاست مثل مراسم سينه زنی در ماه محرم در ايران، تئاتر در مقايسه با هنرهای ديگر امکانات زيادی دارد برای اينکه از هنرهای ديگر مثل نقاشی ، ادبيات ، معماری ، موسيقی و ... در آن استفاده می شود .درزمان های قديم ، تماشاگرن در سرازيری تپه ها می نشستند و مراسم مذهبی را که با آداب وتشريفات مخصوص در پايين همان تپه يا کناره معبد که محل عبادت بوده ، تماشا می کردند. براي آشنايي با برنامه هاي واحد نمایش حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد با اکبر آئین به گفت و گو نشستيم.
خود را معرفی کنید و از سوابق تان بگویید؟
اکبر آئین- متولد سال 1355- از سال 1369 کار نمایش را با عنوان بازیگر آغاز نمودم و بیش از 10 اثر را نیز کارگردانی کرده ام و دارای 24 دیپلم افتخار از جشنواره های استانی ،منطقه ای و ملی می باشم.
از چه سال با حوزه هنری همکاری داشته اید و چند نمایش برای حوزه به روی صحنه برده اید؟
از سال 1376 با حزوه همکاری داشته ام و در این مدت 14 اثر به عنوان بازیگر و 15 اثر به عنوان کارگردان برای حوزه به روی صحنه برده ام.
تعریف تان از هنر دینی چیست؟
هنر دینی هنر ی است که انسان را به خویشتن بازگرداند و مخاطب خود را به لحاظ فکری و اندیشه ای به مرحله ای برساند که خود را صیقل یافته ببیند، ذات همۀ بشریت به دین نزدیک است.پس بهترین وسیله برای تعالی این ذات هنر است.
چه پیشنهاد و یا انتقادی برای جشنواره تولیدات دارید؟
پیشنهادی ندارم ولی انتقادم این است که محدودیت برای پذیرش آثار به کیفیت آثار لطمه می زند.
سخن پایانی:
تک بعدی بودن در همۀ امور به خاستگاه هر چیز آسیب می زند، چه برسد به خاستگاه هنر که آفرینشی است،تئاتر مال من و تو نیست که ان را از خود کنیم. تئاتر یک هنر مقدس است که به خداوند تعلق دارد... ما بندگان تئاتریم..اين موضوع را فراموش نکنيم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره